VINTERHANDSKAR

Med hjälp av våra vinterhandskar kan du skydda händerna även under årets kallare dagar. Här finner du vinterhandskar som lämpar sig för såväl fritid som arbete.

POLARFLEECE

Storlekar: 10. Material: Polarfleece, hjortskinnsmocca.

Ovansida i polarfleece och undersida i hjortskinnsmocca. POLARFLEECE är flexibel, med god greppförmåga. Lämpar sig väl för vinterarbete, men är även en favorit i skidbacken. 

PROFFS VINTER

Storlekar: 9 – 11. Material: Thinsulate, konstläder, neopren.

Fodrad vinterhandske för kraftgreppsarbeten. Trots att den är fodrad för minusgrader, så känns fingrarna flexibla. Vattentät, med vibrationsdämpande förstärkningar.

WINTER DRIVER

Storlekar: 11 – 12. Material: Amerikanskt hjortskinn.

WINTER DRIVER är en fodrad, robust handske som – trots sina kraftiga och skyddande egenskaper – behåller en hög grad av rörlighet i fingertopparna. Används av finsk polis.

LADY DRIVER. 

Storlekar: 7 – 9. Material: Amerikanskt hjortskinn.

LADY är dammodellen i vår serie av hjortskinnshandskar. Det mjuka femfingerfodret håller fingrarna varma även under riktigt kalla dagar. 

Med hjälp av våra vinterhandskar kan du skydda händerna även under årets kallare dagar. Här finner du vinterhandskar som lämpar sig för såväl fritid som arbete.

Våra vinterhandskar täcker behoven för såväl fritid som arbete. För fritidsbruk under vintern är det främst Winter Driver och Gråvarg Lady som rekommenderas. Polarfleece är framtagen för både fritidsbruk och grövre arbeten under vintern. Proffshandske Vinter är en fodrad arbetshandske som håller värmen och samtidigt behåller viss känsla i fingrarna. För precisionskrävande montagearbeten utomhus rekommenderas några av våra montagehandskar samt rikligt med värmande pauser.

Winter Driver och Gråvarg Lady är vinterhandskar i hjortskinn, ett levande material. Under en mild vinter när dessa blir våta är det viktigt att förvara dem rätt när du väl kommer in. Lägg dem inte på ett varmt element eller över en annan värmekälla, eftersom det riskerar att torka ut lädret. Lägg dem istället på ett plant underlag i rumstemperatur. Har de blivit smutsiga kan du ta på dig dem och tvätta med ljummet vatten och tvål i handfatet.