SKINNHANDSKAR

Våra skinnhandskar är tåliga, slitstarka och är framtagna för nordiska förhållanden. Få 5 % rabatt när du köper två par, och 10 % rabatt när du köper tre par.  

AMERICAN DRIVER. 

Storlekar: 7 – 12. Material: Amerikanskt hjortskinn.

American Driver är i kraftigt, gult hjortskinn från USA. Westerninspirerad handske som passar för såväl arbete som fritid. Gör sig lika bra i bilen som på bygget. 

WINTER DRIVER. 

Storlekar: 8 – 13. Material: Amerikanskt hjortskinn.

WINTER DRIVER är en fodrad, robust handske som – trots sina kraftiga och skyddande egenskaper – behåller en hög grad av rörlighet i fingertopparna. Används av finsk polis.

LADY DRIVER. 

Storlekar: 7 – 9. Material: Amerikanskt hjortskinn.

LADY är dammodellen i vår serie av hjortskinnshandskar. Det mjuka femfingerfodret håller fingrarna varma även under riktigt kalla dagar. 

SÅ VÅRDAR DU DINA SKINNHANDSKAR

Om du arbetar med dina skinnhandskar, eller använder dem länge och aktivt, kan du behöva vårda dem. Genom att följa skötselråden nedan, kan du förlänga deras livslängd avsevärt. 


FÖRVARING

Förvaring är grundläggande inom handskvård. Optimalt bör de lämnas att vila på ett plant underlag i rumstemperatur. Undvik att torka dem över ett element eller annan värmekälla, eftersom det riskerar att torka ut lädret.

skinnhandskar rengöring hjortskinn

RENGÖRING

Tvätta skinnhandskarna försiktigt, med tvål och ljummet vatten, om de har blivit smutsiga. Enklast är att behålla handskarna på händerna och tvätta dem som vanligt. Viktigt är att inte vrida ur vattnet efteråt, utan snarare krama ur det försiktigt.

INNERFODRET

Våra modeller WINTER och LADY är fodrade. Måna om det genom att vara försiktig med vigselringar. Är de kantiga, kan de riva upp fodret.

FETTNING

Samtliga handskar i vår DRIVER-serie är av hjortskinn, som tenderar att bli kladdigt eller flammigt av fett. Att applicera det mycket sparsamt kan förvisso göra gott, men det är främst handskar i getskinn eller nötnappa som mår bäst av en infettning.