Köp- och leveransvillkor

Köp- och leveransvillkoren nedan gäller mellan dig som kund och Gråvarg AB (benämnt “Gråvarg” eller “vi” nedan) med organisationsnumret 559097-5990, när du handlar från Gravarg.com och vår webbshop. När du genomför ett köp förbinder du dig till villkoren. Vår uppmaning är att du läser igenom texten noggrant innan du lägger din beställning.

Beställning och avtal

Du som beställer ska vara över 18 år och myndig. Din order är inte genomförd förrän du klickar på “slutför köp”. Var noga med att ange korrekt e-postadress, eftersom vi skickar en bekräftelse till den adress som har angetts. Orderbekräftelsen fungerar som ett kvitto på ditt köp. Vi förbehåller oss rätten att neka en beställning om felaktiga person- och/eller leveransuppgifter har angetts. Om en order läggs i annan persons namn, utan dennes godkännande, kommer en polisanmälan att upprättas.

Integritet

När en beställning genomförs hos oss behöver dina personuppgifter anges. I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dem för att fullfölja avtalet gentemot dig som kund. Inga uppgifter delas med tredjepart med undantag för betalningsuppgifterna, som delas med Klarna, vilket är nödvändigt för att köpet ska genomföras. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få information om de uppgifter som finns registrerade om dig.

Ångerrätt och öppet köp

I enlighet med lagen om distans- och hemförsäljning har du som genomför en beställning en ångerrätt på 14 dagar. Gråvarg erbjuder 30 dagars bytesrätt/öppet köp för oanvända handskar, från tillfället då beställningen togs emot.

Reklamation

Enligt konsumentskyddslagstiftningen har du tre års reklamationsrätt för varor som köpts hos Gravarg.com. Rätten att reklamera felaktiga varor gäller om varorna brister på ett sådant sätt som beskrivs i lag. Gråvarg har endast ansvar för den felaktiga varan om felet är ursprungligt, d.v.s att felet fanns när varan togs emot av dig. Om det finns brister i varan bör du så snart som möjligt kontakta oss per telefon eller e-post. Du kan tillfälligt behöva stå för returfrakten, men om reklamationen godkänns ersätts du för detta. Vi kompenserar dig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning, men kommer i första hand att avhjälpa felet och, i andra hand, skicka en ny och felfri vara. Om det inte är aktuellt, ersätts du med de kostnader som lagts ut för vara samt returporto.

Force majeure

Gråvarg tar inget ansvar för konsekvenser som orsakas av händelser bortom Gråvargs kontroll. Exempel på sådana händelser är krig, bränder, sabotage, utebliven leverans från leverantörer och statlig intervention.

Skadeståndsansvar

Gråvargs skadeståndsansvar beträffande en reklamation som Gråvarg godkänt, och som hänför sig till varorna, begränsar sig endast till reparation eller utbyte eller återbetalning av de returnerade varorna till inköpspris, enligt Gråvargs eget omdöme. Vi är under inga omständigheter ansvariga för, eller skyldiga att ersätta, indirekta eller sekundära skador och/eller förluster. Detta inkluderar förlust av företagsvinster, intäktsförluster, tidsförluster och förlorade affärsmöjligheter.

Rättigheter gentemot kund gäller inte för skada som uppkommer till följd av felaktig lagring, felaktig användning, slitage alternativ bristande hantering av varorna.

Gråvarg tar inget ansvar varornas hälso- eller säkerhetsegenskaper om de  utsätts för någon typ av rekonditionerings- eller tvättningsprocess.

Vid underlåtenhet av betalning

Om du som kund inte betalar ett penningbelopp inom 14 dagar från den förfallodag som angivits på fakturan, har Gråvarg rätt att hävla hela eller delar avtalet. Detta kan ske genom omedelbar verkan genom ett meddelande till kund. Skulle detta ske, ska kunden returnera leverade varor till Gråvarg utan oskäligt dröjsmål.

Företagskunder

Vi kan kräva förskottsbetalning för nya eller okända kunder, annars kommer fakturan i samband med att du mottar ordern.   Administrativ adress: Klostervägen 1B, 182 76 Stocksund Besöksadress: Frösundaviks Allé, 15 169 70 Solna Lageradress: Optimusvägen 12D, 194 34 Upplands Väsby